Отнемат титлата на Мис България Елизабет Кравец

Мис България 2023 – Елизабет Кравец, която получи короната си през изминалата година, не успя да задържи титлата си.

Още при връчването на титлата на българката с украински корени Елизабет Кравец се надигна вълна от несъгласие с избора заради нейните корени.

Собственикът на марката и организатор на конкурса Гаел Бонел Санчез с официално съобщение в профила си във Фейсбук съобщи, че титлата на миската ще бъде отнета.

В изявлението се посочва, че считано от 3 юни Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка Мис България в социалните мрежи. Решението му да освободи госпожица Кравец от короната на Мис България е повлияно от нейните дейности, които според него са в разрез с ценностите на организацията, съобщи той в писмо в социалната мрежа.

Въпреки че не посочва конкретните дейности, той обяснява категорично, че делата на Кравец са накърнили имиджа на националния конкурс за красота, увредили са престижа и репутацията му, а също така споделя, че тя не е изпълнявала "задълженията, налагани от дадената ѝ титла“. Санчез добавя, че "в резултат на това организацията Мис България е понесла щети, накърняващи нейните бизнес отношения както с дългогодишни партньори, така и с нови такива". А изявлението завършва с пожелания на вече бившата Мис България госпожица Кравец за всичко най-добро в бъдеще.

Сега след като Кравец вече не е Мис България, нейното място заема първата подгласничка Илияна Борисова, на която организаторите разчитат да представя с "грация, достойство и в съотвествие с ценностите им“ конкурса.

Елизабет Кравец спечели надпреварата за най-красива жена у нас през есента на 2023 година, като по онова време дори нямаше пълнолетие. Тя има смесен произход - родена е в Израел от майка българка и баща украинец с еврейски корени, но живее в България вече повече от десет години.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини