Десетият Детско-юношески международен театрален фестивал „Арлекин“ започва тази седмица в Перни

Десетият Детско-юношески международен театрален фестивал „Арлекин“ започва тази седмица в Перник.

ще започне в сряда /05.06/ в 10:30 ч. с постановката „Следобедни игри“ на домакините от МТ „Мускетарите“ в театралния салон на Двореца на културата и ще продължи до събота /08.06/.
В театралния фестивал тази година ще участват над 500 младежи от 25 театрални състава, с 26 спектакъла. Специални гости на фестивала са групи от Италия, Гърция, Словения, Босна и Херцеговина и Румъния. Цялата програма на фестивала е ориентирана така, че да обхваща всички възрастови групи, по отношение на сюжетите на спектаклите – от 4-5-годишните до 18-20-годишни зрители. Най-малките ще се потопят в магията на куклите, където ще общуват отблизо с вълшебните марионетки, ще ги пипнат и ще видят как те оживяват в ръцете на артиста. Ще станат част от това вълшебство и ще запазят спомена завинаги. Ще се насладят на куклен театър и ще видят зад параваните как се случва това.
Ерик–Еманюел Шмит, Валери Петров, Здравка Каменова, Ричард Бах, Джани Родари, Стефан Цанев, Гогол, Андерсен, Толстой и други знаменити автори ще заблестят с пълно очарование, чрез играта на талантливите актьори, дошли в Перник, за да вземат участие в „Арлекин“.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини