При голям интерес премина представянето на романа на Мира Добрева

Изображение 1 от 2

  При голям интерес премина в Димитровград представянето на първия роман на журналиста Мира Добрева „Светулки зад решетките“. Повече от два часа продължи срещата на димитровградската публика с авторката, към която задаваха множество въпроси и показаха, че се вълнуват от тематиката на книгата.

  Това е втора книга за популярния телевизионен журналист, след първата й книга „Столетниците – благословия или орисия“.

  В романа се разказва за зависимостта от алкохолизма. Романът „Светулки зад решетките " е вдъхновен от действителни събития. 

  По думите ѝ, за да напишеш нещо толкова разтърсващо, трябва да се вживееш в него. 

  "Алкохолиците са счупени души, книгата не съди и не сочи с пръст, никой не е застрахован, за 6 месеца може да се развие болестта при жените. Това е нетипична книга, извън всяко клише,", каза още Мира Добрева.

  По време на представянето Мира Добрева разказа какво я е накарало да напише романа, как са изградени персонажите, как се е родило името му. Тя подчерта, че алкохолизмът, за който пише, на пръв поглед е заболяване от което боледува един човек, но не е така, защото близките също са жертва. 

  Освен за „Светулки зад решетките“, тя разказа и за написването на „Столетниците – благословия или орисия“, както и за личностите в книгата и мъдростта, която черпи от срещите си с тях.

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини