Общинският исторически музей в Брезник ще отбележи инициативата „Европейска нощ на музеите“

Общинският исторически музей (ОИМ) в Брезник ще отбележи инициативата „Европейска нощ на музеите“ с редица събития, съобщиха от екипа му.

На 17 май от 10:30 ч. в сграда „Военен клуб“ към институцията ще се проведе пленер по изобразително изкуство за деца и младежи на тема „Традиция и модерност“, който ще се води от художниците Дария и Сашо Евтимови. В същия ден, в сградата на Класното училище към ОИМ, ще бъде представена и образователната програма „Работа с вълна“ на Националния земеделски музей в София.  

От ОИМ - Брезник допълват, че на 18 май всички експозиции ще са отворени за посетители. Те ще работят с удължено работно време и безплатен вход.

В края на този месец музеят в Брезник ще представи уникално по рода си модно ревю на детско облекло от града от края на 19-и и началото на 20-и век. Моделите са поверени за изработване на младата дизайнерка Александра Петрова и са по запазени фотоси, съхранявани във фонда на музейната институция. Проявата се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини