Кметът на Перник Станислав Владимиров се срещна с търговско-икономическия съветник на Испания

Изображение 1 от 4

    Кметът на Община Перник Станислав Владимиров  се срещна с търговско-икономическия съветник на Посолството на Испания- Хавиер Морал. фокусът на разговорите бе запознаване с икономическия профил на града от страна на дипломата.В рамките на срещата домакинът и гостът му обсъдиха и възможностите за  сътрудничество между Община Перник и испански инвеститори и фирми.
    Владимиров запозна дипломата с бурното развитие на града през XX век и неговите перспективи за бъдещ растеж. Той подчерта интереса към общината от страна на нови чуждестранни инвеститори и потенциала, който привлича вниманието на предприемачите.
    В своята презентация, кметът отбеляза важността на индивидуалното внимание, което общинската администрация отделя на всеки потенциален инвеститор. Той подчерта, че съдействието с подготовката на нужната документация е от решаващо значение, тъй като времето е критичен фактор за бизнеса.
    Един от ключовите моменти на срещата беше обсъждането на индустриалните зони на града, включително и новата Индустриална и логистична зона. Изпълнителният директор на зоната, Радослав Антов, също взе участие в дискусията, като представи потенциала за инвестиции в областта.
    Заместник-кметът, Стефан Кръстев, сподели, че Перник е интересен като инвестиционна дестинация не само заради близостта си до столицата, но и заради човешкия ресурси и предимствата на образователната система в града. Учебните заведения в Перник предлагат разнообразни специалности, което осигурява квалифицирани специалисти за бизнеса.
    По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество, включително подобряването на икономическите връзки.
    Г-н Морал изрази голям интерес към развитието на Перник и съобщи за плановете на посолството за организиране на събитие на тема “Умни градове”, като покани общината да вземе участие.
    Испанският дипломат сподели, че информацията, която събира за Перник, ще бъде важен ресурс при подкрепата на испански фирми, които се интересуват от инвестиции в България.
    Това отбелязва значителни възможности за бъдещо сътрудничество между Община Перник и испанските партньори.
    От своя страна, кметът Владимиров обърна внимание и на възможностите за партньорство, които предлага Фондът за справедлив преход. Той изрази готовността на общината да участва активно в икономическото развитие на региона.
    След срещата, Хавиер Морал посети сградата на Минната дирекция и Подземния минен музей на Перник, които са символи на индустриалната история на града.
    Срещата между кметът на Община Перник и търговско-икономическия съветник на Посолството на Испания поставя основи за бъдещо сътрудничество и обмен на идеи между двата региона, което ще допринесе за икономическото развитие и благосъстоянието на общностите. Тя подчертава амбицията на Община Перник за привличане на нови инвестиции и развитие на икономическите връзки с международни партньори.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини