Кои са фирмите на Настимир Ананиев

От белгийската прокуратура са посочили кои офиси да бъдат проверени, а сред имената на собствениците попаднали и това на депутата от ПП-ДБ

Разследване, започнало с европейска заповед по искане от белгийската прокуратура, стигна до офиси, свързани с депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев. По-рано днес стана ясно, че при акция на Софийска градска прокуратура, полицията и жандармерията с разрешение от съда текат претърсвания на улица „Петър Парчевич“ и на булевард „Александър Стамболийски“ в София.

Според „24 часа“ самите белгийци са посочили кои офиси да бъдат проверени. Споменали са, че става дума за контрабанда на психотропни вещества, както и незаконен приход от търговията с тях. Приравнено на българското законодателство, престъпленията са еквивалентни на престъпна група, трафик на дрога и пране на пари. Заедно с имената на фирмите белгийците са посочили и техните собственици. Именно така според „24 часа“ в документите попада името на Настимир Ананиев. Не е указано обаче той да бъде задържан.

„Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността, какво се случва“, коментира Ананиев и добави, че за него това е „политическа бухалка“.

Засега в операцията няма задържани.

Справка на БНТ в Търговския регистър показва, че Настимир Ананиев е собственик на две компании - „Анимекс“ и „Слийв Блум“. Адресът на двете дружества е бул. „Александър Стамболийски“ 84. Първата компания се занимава с широк спектър от търговска дейност, а втората със счетоводство. Управители на дружествата са бащата на депутата от ПП-ДБ - Анани Ананиев и съпругата му Петя Ананиева.

Освен собственик Настимир Ананиев е съдружник в дружеството „Келтик Дриймс“, което се занимава с недвижими имоти. Партньорите му тази фирма са ирландски граждани.

Преди да стане депутат, Ананиев е бил управител на 13 компании, според Търговския регистър. Повечето фирми, в които е бил управител, сега се управляват от Петя Ананиева. Те имат различна дейност като се започне от търговия с хранителни стоки и се стигне до издателска и рекламна дейност, управление на недвижими имоти и други. Повечето адреси на фирмите са в центъра на София.

Ананиев е бил управител и на фирма „Борис Рикрутмънт“, в която е имал дял. Тя се намира на ул. „Петър Парчевич“ и е прехвърлена в последствие на белгийски гражданин.

В две дружества Настимир Ананиев е бил член на съвета на директорите. Това са компаниите „Сас Холдингс груп“, която се занимава с придобиване, управление, оценка и продажба на участия в български и чуждестранни дружества.

Също така е бил член на съвета на директорите на компанията „Нефтогазсервиз“ заедно с руски граждани. В момента те са в съвета на директорите. Дружеството се занимава с разработване на стандарти в сферата на индустриалната сигурност, обучения и други.

 

Източник: dnes.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Гр
  Гражданин от Булгаристан
  2 0
  21:55, 10 апр 2024
  Този е за бесилката вързан с краката нагоре и да се люшка до следващите избори.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини