Областната дирекция на МВР в Перник реализира кампания за Мотосезон 2024

Под мотото „Погледни в огледалото“ и „Спаси моторист“ се реализира превантивна кампания, посветена на откриването на Мотосезон 2024 в Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР). Инициативата е на ръководството на дирекцията, след проведената през месец март среща с представители на мотоклубове от региона.

В днешната акция са участвали доброволци от Младежката организация на Българския Червен кръст (БЧК) и служители от сектор „Пътна полиция“, които заедно раздадоха флаери за инициативата. Те призоваха водачите на моторни превозни средства да спазват правилата за движение, както и да бъдат внимателни и толерантни към всички на пътя.

Над 200 флаера ще бъдат раздадени в първия ден на кампанията, която ще продължи през целия мотосезон.

В инициативата се включи и началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Йордан Дундаков. Той също апелира за взаимно уважение и дисциплина на пътя. „Ако пернишките мотоклубове участват организирано в откриването на новия мотосезон в столицата на утре, ние имаме готовност да ги ескортираме“ заяви Дундаков по време на паралелно провеждащата се днес специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол. Акцията ще приключи в края на деня и освен засиления контрол, ще преобладава и превантивният елемент, като част от цялостната визия на ОД на МВР в Перник за опазване живота и здравето на участниците в движението.  

Сред рисковите участъци с концентрация на ПТП в област Перник са шест на автомагистрала „Струма“ и пътен възел „Даскалово“. От „Пътна полиция“ призовават гражданите да спазват правилата за движение, да шофират със съобразена скорост и да не предприемат рисковани маневри на пътя.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини