Тридневно киноприключение за създаване на късометражни филми ще се състои за първи път в Перник

Тридневно киноприключение за създаване на късометражни филми ще се състои за първи път в Перник. Инициативата The Challenge („Предизвикателството“) е насочена към филмови ентусиасти между 16 и 23 години, съобщават организаторите. Домакин на безплатните майсторски класове, които ще се състоят в периода 12 - 14 април, ще е сградата на Минната дирекция.

Инициативата е на продуцентската компания „Премиер студио“ и „Арте факт“. Осъществява се с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, Национален филмов център и Общини Перник.

„Предизвикателството“ е възможност за всеки, който се интересува от света на киното, да покаже и развие своя талант, посочват организаторите. Майсторските класове ще бъдат водени от продуцента Николай Мутафчиев, сценариста Светослав Овчаров, режисьорката Светлана Цоцоркова, оператора Крум Родригес и актрисата Евелин Костова.

По време на интензивния курс ще бъдат обхванати различни теми от кинорежисурата, продуцентството, сценарното писане, операторското и актьорското майсторство.

Във финалния етап отборите ще създадат филми с продължителност до 10 минути само за 24 часа, като темата ще бъде изтеглена непосредствено след майсторските класове. Всеки отбор, успял да приключи снимачния процес навреме, ще има възможност да представи своя филм пред публика на официална прожекция.

Отборът победител, избран от менторите, ще спечели голямата награда от 1000 лева и ще се състезава за националната награда. Повече информация може да се открие на сайта на инициативата, където има възможност и за регистрацията за участие.

Партньори на начинанието са Областна администрация и Община Перник.

През март т.г. актрисата Кристина Верославова и продуцентът Николай Мутафчиев се срещнаха с областния управител на Перник Людмил Веселинов, с когото обсъдиха възможността за провеждане на инициативата „Предизвикателството“ в рамките на миньорския град.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини