Българският Червен кръст в Перник ще раздаде хранителни помощи на над 7000 уязвими жители на областта

Българският Червен кръст (БЧК) в Перник ще раздаде хранителни помощи на 7034 уязвими жители на областта. Това съобщи за БТА директорът на Секретариата на Областния съвет на червенокръстката организация Наталия Минева.

Операцията, наречена „Подкрепа“, е съфинансирана от Европейския социален фонд плюс по Програмата за храни и основно материално подпомагане.

Хранителните пакети се раздават по график за всяка от шестте общини на областта. То започна през вчерашния ден в две от общините от региона - Земен и Ковачевци. В областния град акцията предстои на 10 април, в Трън – на 8 април, в Брезник – на 16 април, в община Радомир – на 18 април.  

Пакетите съдържат 15 вида трайни пакетирани продукти и седем вида консерви. Едночленните и двучленните семейства ще получат един хранителен пакет с общо тегло 10,890 кг, а тричленните и по-големите семейства – два хранителни пакета с общо тегло 38,470 килограма.

Списъците на нуждаещите се, които ще получат подкрепа, са предоставени на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, уточни Минева.  

Тя допълни, че на по-късен етап през годината правоимащите лица ще получат и хигиенни материали за лична употреба и бита.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини