96-годишният Георги Милушев подари на родопчани паметник на Георги Раковски

96-годишен смолянчанин изработи бюст паметник на Георги Раковски, който бе монтиран на площада пред Военния клуб в Смолян. Днес монумента тържествено бе открит в присъствието на местната и държавна власт, много смолянчани, приятели и близки на автора.

Георги Милушев е автор на паметника от идеята, изработката до самото му поставяне. „Камъка за бюста съм го доставил лично от района на Перник, визията и изработката е изцяло моя. Отне ми точно четири месеца. От две години обаче се занимавах къде да бъде поставен, тъй като общината и Министерството на отбраната не можеха да решат чия собственост е“, каза Милушев.

Родопчанинът е работил цял живот като счетоводител в различни местни предприятия. Пенсионирал се е през 1988 г. „Самоук съм в изкуството. Умея много технически неща. Всичко сам съм правил в живота си с двете си ръце, затова са изкривени“, споделя Милушев.

Отбелязва, че сам си е финансирал разходите за паметника, само накрая двете му дъщери – Венера и Росица, са помогнали за монтажа.

Събитието бе почетено от общината в Смолян, областната администрация и представители на Министерството на отбраната. Прочетен бе и поздравителен адрес от държавния глава Румен Радев.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини