Концерт от поредицата "Фолклорът - настояще и бъдеще" представя днес в Перник творчеството на емблематичния български квартет "Славей"

Концерт от поредицата "Фолклорът - настояще и бъдеще" представя днес в Перник творчеството на емблематичния български квартет "Славей". Това съобщи за БТА Венцислав Андонов - ръководител на народния оркестър към Общински комплекс "Дворец на културата" в областния град.

"Подготвили сме много интересна фолклорна програма от всички райони на България. Гост в рубриката "Фолклорът - настояще и бъдеще" е един квартет с над 30-годишна история зад гърба си и невероятен опит. Той е най-дълго просъществувалият в България. "Славей" е създаден през далечната 1991 г. от световноизвестната Надка Караджова. Сега формацията е поета от нейната дъщеря Светла Караджова", каза Андонов.

Той определи гостуването на квартета като привилегия и отправи покана към перничани да присъстват на концерта, който ще се състои в зала "Тържествена" на Минната дирекция в Перник.

В проявата със свои изпълнения ще се включи и вокалното студио към Ансамбъла за народни песни и танци "Граовска младост" с ръководител Силвия Симеонова.

Рубриката "Фолклорът - настояще и бъдеще" е традиционна и всеки месец представя утвърдени имена предимно от песенния фолклор на Перник и Пернишко.  

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини