Започнаха ремонтни дейности по една от най-натоварените улици в пернишкия квартал „Изток“

Започнаха дейностите по ремонта на улица „Благой Гебрев“ в пернишкия квартал „Изток“, съобщиха от общинската администрация.

Улицата, която е една от най-натоварените в тази част на града, ще бъде напълно обновена. Ремонтните дейности включват още изграждане на тротоари и преасфалтиране на цялата отсечка, както и подмяна на подземни комуникации. Освен това осветлението в участъка ще бъде подменено с нови LED лампи.

Ремонтът на отсечката бе предвиден във връзка със състоянието на пътната настилка, което е лошо поради непрекъснатото разкопаване в резултат на течове преди подмяната на водопровода. На места е нарушено и отводняването на улицата от повърхностни води. Това води до задържането на вода по пътното платно и допълнително разрушаване на пътната настилка, допълват от Община Перник.

Припомняме, че рехабилитацията на улица „Благой Гебрев“ бе заложена в поименния списък на капиталовите разходи за тази година. Това съобщи заместник-кметът Стефан Кръстев при гласуването на бюджета за текущата година, приет в края на януари.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини