Община Чепеларе, Конна база "Аспарух" и коневъди организират Тодоровден на три локации

Изображение 1 от 4

    На 23.03.2024 г. /събота/ за първи път в Чепеларе в такъв мащаб ще се обединят коне за езда и тежковозни коне от всички населени места в общината за един незабравим Тодоровден!
    Празничната програма ще води неповторимата майсторка на родопските лакардии Веселина Бабаджанкова.
    Началото е в 9.45 часа при Храм „Успение на Пресв. Богородица“, откъдето по главната улица на гр. Чепеларе (ул. „Васил Дечев“) до площад „Олипийски“ ще премине вълнуващо ществие.  
    То ще бъде предвождано от гайдарски състав с ръководител Петър Янев към ЦПЛР ОДК -  гр. Чепеларе, Фолклорен Ансамбъл „Орфей“ с ръководител Илия Учиков и самодейци от село Орехово, общ. Чепеларе.
    Сред своеобразната ходеща изложба ще има и файтон. Пред НЧ „Родопска искра 1880“ ще бъде захранен първия кон в шествието.
    Богата програма ще посрещне жителите и гостите на Чепеларе за празника на три локации.
    На площад „Олимпийски“ ще продължат да ни радват гайдарите и самодейците от община Чепеларе. Ще бъде определен „най-красив кон“ и „най-малък участник“ в народна носия. Конна база „Аспарух“ са подготвили забавни игри за деца и възрастни с награди - ваучери за уроци по езда.
    Народното веселие ще продъжи с ВИЕВСКА ФОЛК ГРУПА, а хумористичното настроение на Бабаджанкова ще ви зареди с усмивки за дълго време. На площада и около него Ви очаква скара и всичко необходимо за празника.
    На ул. „Йордан Данчев“, намираща се зад НЧ „Родопска искра 1880“ е определено мястото за близка среща с конете за езда. Желаещите ще могат да ги погалят, да се качат или само да се снимат с тях.
    До старата Автогара (ул. „Чая“) ще се проведат състезания за тежковозни коне до 500 кг, 600 кг и 700 кг.
    Ще бъде раздаден постен и месен курбан за здраве и спасение от инциденти в горите, осигурен от хората, занимаващи се с дърводобив на територията на община Чепеларе.
    За стопаните на победителите в трите места от трите категории на килограми коне са осигурени парични награди от Община Чепеларе, уникални сувенири от „Дюкянчето на Криси“ и много подаръци от спонсори.
    От 13.00 часа на площад „Олимпийски“ е официалното награждаване, след което веселието с ВИЕВСКА ФОЛК ГРУПА продължава.
    "Заповядайте в Чепеларе и станете част от този красив празник, наречен още Конски Великден. Ще се насладите на
    разнообразна програма, пълна с емоции", канят още организаторите.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини