Четирима ученици от Радомир бяха наградени от директора на Областната дирекция на МВР в Перник старши комисар Милчо Милчов

Директорът на Областната дирекция на МВР в Перник старши комисар Милчо Милчов връчи грамоти на четирима ученици от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Радомир, съобщиха от пресцентъра на институцията. Поводът е проявена от тяхна страна гражданска доблест, честност и доброта.

В края на месец януари т.г. седмокласниците Борил Илиев и Иван Ананиев намериха мобилен телефон на една от улиците в града. Без колебание ученици предадоха устройството в Районното управление (РУ) в Радомир.

В началото на този месец и осмокласничките от същото училище - Рая Николова и Даная Ангелова, намериха портфейл с пари и документи, минавайки по ул. „Братя Миленкови“. Те също предадоха вещите в полицията, които по-късно бяха предадени на притежателя им, който също отправи благодарност към децата.

Освен грамоти, четирима ученици са получили и предметни награди от началника на РУ - Радомир главен инспектор Павел Джалев. Церемонията се е състояла в присъствието на техните съученици, класните им ръководители и директора на училището.

„Благодаря ви, момичета и момчета. Вие извършихте добро дело и проявихте зрелост и достойнство. За мен е чест да ви поздравя за примера, който дадохте на нас като зрели хора и като общество. Вашите родители, учители и съученици трябва да се гордеят за разума, достойнството и честността ви“, е казал старши комисар Милчов.

Началникът на районното управление в Радомир също е поздравил подрастващите, пожелавайки им постъпките им да станат заразителни за младото поколение и възрастните.

Припомняме, че на 8 март кметът на Радомир Кирил Стоев също награди ученичките Рая и Даная. Той също изказа благодарност към родителите на момичетата и директора на училището Маргарита Ананиева заради добродетелите и ценностите, на които учат децата.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини