Малко над 21 млн. кубични метра е нивото на язовир „Студена“, но изпускане на част от обема му не се предвижда за момента

Към днешна дата нивото на язовир „Студена“ е малко над 21 млн. кубични метра при капацитет 25,2 млн. и за момента не се налага изпускане на част от обема му, каза за БТА директорът на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) ООД - Перник инж. Борислав Иванов.

Притокът е 2035 литра в секунда, а разходът - 654 литра в секунда.

„Тази година на фона на немногото снегове, които са над язовира, ще се стигне до ситуация той да бъде пълен в дъждовния период - края на май и началото на юни, но може би няма да се наложи изпускането му. Към днешна дата разчетите ни са такива. Ще видим какви дъждове ще паднат и какво количество ще влезе от снеготопенето, но като цяло предполагам, че дори да има изпускане, то ще бъде малко.", коментира Иванов.  

Припомняме, че в края на месец февруари и началото на март м.г. водният приток към обекта бе повишен. Това наложи контролирано изпускане на част от обема му.

От „ВиК“ уточняват, че техни специалисти извършват ежедневни замервания и наблюдения на водния поток и язовирната стена.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини