Общинската избирателна комисия в Перник прекрати предсрочно пълномощията на кмета на село Богданов дол Венцислава Кирилова

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Перник прекрати предсрочно пълномощията на кмета на село Богданов дол Венцислава Кирилова. Това става известно от решение, публикувано на сайта на комисията.

Оттам посочват, че според сигнала за несъвместимост на Кирилова с позицията кмет на кметство Богданов дол е установено, че тя има дялове във фирма - "Х В Х09" ЕООД. Това е в разрез с изискването на чл. 41, ал. 1, на Закона за местното самоуправление и местната администрация, където е посочено че кметовете на кметства не могат да извършват търговска дейност по смисъла на Търговския закон.

ОИК е уведомила Кирилова за постъпилите документи и ѝ е предоставила възможност да направи писмено възражение в тридневен срок. В рамките на правомощията си комисията е извършила проверка и е събрала доказателства.

Въз основа влязлото в сила решение, ОИК прекратява пълномощията на кмета на село Богданов дол. Уведомена е Централната избирателна комисия, на която са изпратени копие на решението заедно с документите, установяващи основанието за предсрочното прекратяване. Решението подлежи на обжалване в седемдневен срок от обявяването му.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини