Община Радомир набира доброволци, които да участват в предотвратяване и овладяване на пожари и бедствия

Община Радомир набира доброволци за попълване състава на „Доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Това съобщиха от общинската администрация на сайта си.

От там посочват, че доброволец може да бъде всеки дееспособен, навършил 18 години, човек, който е клинично здрав, не страда от психично заболяване и не е осъждан за умишлено престъпление от общ характер, освен, ако е реабилитиран.

Друго уточнение, което правят от общината, е, че служители от Министерството на вътрешните работи и военнослужещи от Министерството на отбраната не могат да членуват в доброволните формирования.

Необходимите документи за кандидатстване са заявление и формуляр за кандидатстване по образец, медицинско удостоверение, доказващо, че кандидатът е клинично здрав, справка от психодиспансер, че не се води на отчет, свидетелство за съдимост, копие от документ за придобито образование, специалност или правоспособност, актуална снимка и декларация за съгласие за обработка на лични данни.  

Кандидатите за доброволци прилагат и копие от документ за правоспособност за извършване на дейности със специализирана техника и/или оборудване и копие от свидетелство за управление на моторно превозно средство за съответната категория, ако има такива.

Приложенията за кандидатстване могат да бъдат свалени по електронен път от сайта на общинската администрация или получени в деловодството на институцията.

Срокът на кандидатстване е 17 април.

Припомняме, че в началото на тази година община Земен обяви, че ще разшири и подмлади състава на доброволното си формирование чрез увеличаване на числеността му от пет на 15 души.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини