В пернишкото село Люлин предстоят избори за кмет

 В пернишкото село Люлин отново предстоят избори за кмет, потвърдиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в Перник.

Оттам съобщиха, че пълномощията на спечелилата на изминалите местни избори през октомври м.г. Румяна Цветанова са прекратени по нейна молба. Очаква се държавният глава Румен Радев да насрочи нова дата за провеждане на частични избори в селото.  

Люлин е третото населено място в област Перник, където ще се проведат частични избори за кмет на кметство в рамките на тази година. В неделя жителите на село Черна гора ще изберат кмет, след като на балотажа през ноември м.г. двамата кандидати постигнаха еднакъв резултат.  

Частични избори предстоят през юни и в радомирското село Прибой. Това бе наложено сред като пълномощията на избрания кмет Венета Иванова бяха прекратени заради неспазване на законовото изискване новоизбраните кметове в едномесечен срок от полагането на клетва да прекратят участието си в търговски дружества.

По същата причина под въпрос са мандатите и на кметовете на пернишките села Студена и Богданов дол. На двамата е даден тридневен срок, в който могат да направят писмени възражения пред ОИК.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини