С тържествено честване Перник отбеляза националния празник на Република България - Трети март

Изображение 1 от 3

    С тържествено честване Перник отбеляза националния празник на Република България - Трети март.

    Десетки перничани, сред които ръководствата на общинската и областната управа, председателят на Общинския съвет, народни представители и общински съветници се събраха да почетат подвига на героите, борили се за свободата на народа. Под звуците на химна на Република България бе издигнат националният флаг.
    „Трети март винаги ще ни пита достойни ли сме за свободата. Имаме ли я в душите си, знаем ли какво да правим с нея и как да живеем свободно? Ако сме завоювали свободата си - печели цял народ. Но ако сме я загубили - губим не само себе си“, се казваше в в празничното слово на кмета на Община Перник Станислав Владимиров, което произнесе зам.-кметът Стефан Кръстев.
    Областният управител Людмил Веселинов бе категоричен, че трети март е символ на нашата национална свобода, културно наследство и духовно богатство. „Днес, с гордост разлистваме страниците на историята и си припомняме героичните дела на предците ни, които с решителност и самоотрицание отвоюваха свободата и независимостта на България, завещавайки ни неугасващия огън на вярата във величието на българския дух“, каза още областният управител.
    В празничната програма се включиха малчуганите от Детска градина „Родолюбче“, които припомниха на насъбралото се множество родолюбиви стихове и песни. Стихотворението „България“ на Христо Фотев бе атрактивно представено от Божения Николова от Средното училище с преподаване на чужди езици „Д-р Петър Берон“, с анимация от Балетната школа „Ида“ към Обединения детски комплекс.
    В празничната програма участие взеха Духовият оркестър, с диригент маестро Трифон Трифонов, Ансамбълът за народни песни и танци „Граовска младост“, с художествен ръководител Венцислав Андонов, които допринесоха за още по-голямо празнично настроение в предпролетния мартенски ден. Водещи на програмата бяха преподавателят от Обединения детски комплекс Даниана Коева, заедно с малкия й син Божидар Веселинов.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини