Кметът Кирил Стоев се срещна с ветеринарните лекари от община Радомир

Изображение 1 от 4

    Кметът Кирил Стоев се срещна с ветеринарните лекари от община Радомир
    Поводът за спешната среща бе проблемът с бездомните кучета. „Mерките за справяне с бездомните кучета са в графа „в спешен порядък“. Проблемът с бездомните кучета в община Радомир е огромен и е от години. Недопустимо е всички ние да ходим със страх по улиците, и не малко съграждани вече да са пострадали, затова е необходимо да работим заедно за канализиране на наличието и спиране увеличаването на бездомните кучета по улиците“, заяви градоначалникът Стоев.
    По време на срещата бе обсъдено изпълнението на програмата за овладяване на безстопанствените кучета на територията на Община Радомир.
    „Бездомните кучета на територията на община Радомир са приоритетен проблем, наред с всички останали, натрупани в годините, за чието решение работим. Разчитаме на хората, които дълги години са ангажирани с тази тема, за да се справим и пресечем проблема по най-бързия, цивилизован и подходящ начин. Това обаче, не може да се случи за няколко дни, мобилизирани сме в спешен порядък да преминем през необходимите процедури. Вече тече анализ за избор на най-подходящо място за изграждане на Общински приют в Радомир. Проведени са разговори със съседни общини по отношение създаването на общински приют, за да се намери най-добрия начин за създаване на организация за това“, коментира Стоев.
    Той добави още, че предстоят редица срещи и с неправителствения сектор, за да се търси възможно най-широка форма на партньорство за справяне с проблема с наличните безстопанствени кучета по улиците на града и селата в общината.
    Община Радомир започва истинско и ефективно преброяване на домашните кучета и паралелно с това се водят разговори, за намиране на възможност за безплатна кастрация, а от страна на общината да се регистрират и чипират. Целта е с всяко куче да върви информация от къде идва. В случай, че в даден момент се озове на улицата да се знае от кого да бъде потърсена отговорност. „Уличните кучета са били нечии домашни и в един момент се озовават на улицата – ето в тази посока започваме кампания в спешен порядък“ - допълни той.
    „За да проведем наистина резултатна кампания е необходимо всички да си подадем ръка, защото решаването на проблема без помощта на хората е невъзможно“, каза Кирил Стоев.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини