В ход са ремонтните дейности по сградите на VI СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ДГ №15 „Райна Княгиня“

Изображение 1 от 3

  В ход са ремонтните дейности по сградите на VI СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ДГ №15 „Райна Княгиня“.
  Основната цел на реализацията на проекта е подобряването на енергийните характеристики на двете учебни заведения, чрез извършване на мерки за енергийна ефективност и трансформацията им в сгради с близко до нулево потребление.
  Реализирането на проекта ще допринесе за повишено производство на енергия от ВЕИ и ще подпомогне експертния капацитет в областта на енергийната ефективност.
  Вече е подменен част от покрива на най-старото пернишко училище, саниран напълно е физкултурния салон, както и част от училищната сграда. Подменя се и старата и амортизирана дограма на ДГ „Райна Княгиня“, продължава и топлоизолирането на сградата.
  Ремонтните дейности се извършват по проект „Енергийна ефективност в сгради“, осъществяван с финансовата подкрепа на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. по меморандума между България и Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия по Оперативна програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“. Програмен оператор е Министерството на енергетиката.

   

  Източник: Perunik.COM

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини