Сезон 2 на "Пороците на Токио" - смъртоносно преследване из подземния свят на Япония

Битката за истина и справедливост никога не е лесна и много рядко е почтена, но въпреки това си заслужава да бъде водена. Ако има сериал, който ни убеждава в това, той е "Пороците на Токио".

Хитовата Max Original продукция, базирана на едноименната биографична книга на журналиста Джейк Аделстийн, се завръща с втори сезон, в който залозите стават все по-високи, а всяка сянка крие врагове и предатели.

Историята

Действието във втория сезон започва там, където приключи първият. Джейк Аделстийн носи на детектив Хирото Катагири видео касета, чието съдържание може да предизвика най-големия политически скандал в историята на Япония.

На нея се вижда как зам.-министърът на външните работи неволно убива хостесата Полина на яхта, принадлежаща на мафиотския бос Тозава.

По съвет на Катагири, Джейк споделя тайната със своя редактор Еми, чиято почтеност е неоспорима. Тя всячески се бори срещу тормоза над жени в Япония. Медийната среда в страната обаче е особена - цари максимата, че в държавата престъпления не се случват.

В същото време друга главна героиня - Саманта, сбъдва мечтата си да отвори свой собствен нощен клуб. Но плаща висока цена. Тя е принудена да търси финансова помощ от Ишида - главата на мафиотския клан Чихара-кай.

Успокоява я фактът, че някогашният ѝ любовник Сато ще е представителят на клана, който ще надзирава начинанието. Саманта обаче не предполага, че след последната им среща Сато едва оцелява, след като негов подчинен се опитва да го убие.

Макар да остава жив, проблемите му едва започват. Хаяма - импулсивен и безскрупулен убиец, е освободен от затвора и заема някогашната си позиция като дясна ръка на мафиотския бос Ишида. Между него и Сато започва вражда, която се ожесточава значително, след като Хаяма опитва да привлече Кайто в клана - последното нещо, което Сато би искал за своя по-малък брат.

През това време гангстерската война в Токио взема пореден обрат. Тозава изчезва безследно и Ишида съзира възможност да си върне част от загубените територии. От своя страна заместникът на Тозава - Ябуки, е доста по-дипломатично настроен и се стреми към мир, който да е в полза и на двата клана.

Случващото се кара детектив Катагири да осъзнае, че досегашната му стратегия да поддържа баланс между различните фракции на Якудза не е довела до нищо.

Ще трябва да предприеме напълно различен подход, ако иска да нанесе сериозен удар по организираната престъпност в Токио.

По този път обаче има множество препятствия, а едно от тях може да се окаже американецът Джейк, който необмислено започва връзка с Мисаки - любовницата на Тозава.

Кой участва?

И през новия сезон водещите лица в актьорския състав са Ансел Елгорт в ролята на Джейк, както и една от най-големите звезди на японското кино - Кен Уатанабе. Той се превъплъщава в образа на детектив Катагири. Рейчъл Келър и Шо Касамацу също продължават да се справят отлично с ролите съответно на Саманта и Сато, а Ринко Кикучи (Еми) получава възможност да демонстрира повече от актьорския си талант в сравнение с първия сезон.

Най-известното лице в проекта обаче е зад камерата. Изпълнителен продуцент на сериала е добре познатият на киноманите Майкъл Ман, в чиято творческа биография са филми като "Пороците на Маями", "Последният мохикан", "Жега", "Авиаторът", "Али", "Ферари" и още много други. Сценарият отново е на Джей Ти Роджърс, който през 2021 г. работи и по друга продукция на HBO - високо оценената от зрители и критици политическа драма "Осло".

За финал

Вторият сезон на "Пороците на Токио" продължава да следва печелившата формула, която донесе толкова голяма популярност на неговия предшественик.

Ман и Роджърс създават атмосфера на непрестанна заплаха и чувство на обреченост, която не позволява на зрителите да се отпуснат напълно дори в наглед най-спокойните моменти. Всяка разгадана мистерия води до някоя по-голяма и опасна, а моралът и принципите на главния герой са поставени на все по-сериозни изпитания.

Първите два епизода от втория сезон на "Пороците на Токио" са налични в HBO Max от 8 февруари.

Източник: boulevardbulgaria.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини