Втори национален онлайн конкурс „Шарени чорапье“ провежда читалището в земенското село Пещера

Втори национален онлайн конкурс „Шарени чорапье“ провежда читалище „Крюгер Николов 1922“ в земенското село Пещера, съобщиха от институцията.

Идеята на инициаторите, сред които е и пенсионерският клуб в населеното място, е да се представят характерните за народната носия автентични чорапи от различните фолклорни области в страната.

Всяка институция или физическо лице от страната могат да участват в конкурса с една своя снимка, изпратена до 6 март на имейла на читалището: ch_k.nikolov1922@abv.bg.

Получените фотоси ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на читалището. Трите от тях, събрали най-много гласове, ще получат плакет и диплом. За останалите участници са предвидени грамоти.

Читалището в село Пещера е сред най-активните в област Перник. То е инициатор и домакин на националния фестивал на сватбената обредност, както и на фолклорния събор „От браздата до софрата - дългият път на хляба“.

В първото издание на националния онлайн конкурс „Шарени чорапье“ призовите места бяха спечелени от представители от читалищата в селата Расник (обл. Перник), Николичевци (обл. Кюстендил) и Писарево (обл. Велико Търново).

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини