Конференция посветена на развитието на региона в контекста на Зеления преход се проведе в Перник

Изображение 1 от 5

  Заместник – кметът на Община Радомир Станислава Генадиева и специалисти от отдел „Стратегическо планиране, програми и проекти“ участваха в конференция на тема „Преход на възможностите“, която се проведе преди няколко дни в сградата на Минна дирекция, гр. Перник. Събитието бе посветено на развитието на региона в контекста на Зеления преход.
  По време на конференцията бяха представени част от европейските инструменти, чрез които може да се финансира справедливият преход към въглеродно-неутрална икономика, като Фонда за справедлив преход, Модернизационния фонд, Националния план за възстановяване и устойчивост, Фонда на фондовете и др.
  В рамките на събитието заместник - министърът на енергетиката Красимир Ненов изтъкна, че е важно да бъде изграден капацитет в регионите, така че да се възползват от предоставените възможности и да направят този преход възможно най-справедлив за гражданите.
  Двете най-големи общини в областта – Перник и Радомир представиха успешни практики и резултати от получено досегашно финансиране.
  На срещата присъстваха и представители на една от водещите образователни организации - Джуниър Ачийвмънт България", партньори в образователните политики на община Радомир. В настоящата учебна година СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ участва в дейностите на проекта на организацията “Panda Labs Achievers: младежи за справедлив енергиен преход“. Чрез образователните си инициативи и експертизата на WWF Bulgaria, проектът поставя темите за климатични промени, възобновяема енергия, кръгова и нисковъглеродна икономика, справедлив преход, зелено предприемачество.
  „В Община Радомир работим активно по подготовката на различни проекти, които се надяваме, да защитим успешно и да получим финансиране“, сподели Генадиева.

  Източник: Perunik.COM

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини