Полицията и Община Перник предприемат редица мерки за предстоящия фестивал „Сурва“

Полицията и Община Перник са предприели редица мерки за осигуряване на обществения ред, сигурността, безопасността на движението и безпроблемното провеждане на 30-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.

Ангажирани са всички служители на институцията, включително представители от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и дирекция „Жандармерия“.

През трите дни на изявата средно по над 120 полицаи ще охраняват мероприятието. Осигурени са и достатъчен брой дежурни групи, които да отработят евентуално възникнало произшествие или извършено престъпление. Ще бъдат осигурени и екипи на Центъра за спешна медицинска помощ и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, които да реагират своевременно при нужда.

Органите на реда умоляват гражданите да бъдат изключително бдителни, за да не станат жертва на кражби. Поради голямото струпване на хора е необходимо да се осъществява особен надзор на малките деца от техните родители. От ОДМВР напомнят, че при възникването на какъвто и да е проблем, трябва да се потърси съдействието от най-близко стоящия полицай и след това да се сигнализира на телефон 112.

От сектор „Пътна полиция“ напомнят на гражданите в никакъв случай да не сядат зад волана след употреба на алкохол или упойващи вещества, както и да се спазват всички ограничения на движението и да паркират на предварително оповестените за това места. В автомобилите също така не трябва да се оставят ценни вещи и предмети, които биха привлекли вниманието на недобросъвестни граждани.

Освен в централната градска част, където ще бъдат фестивалните дефилета, засилено полицейско присъствие ще има и на паркингите за автомобили, в междублоковите пространства, местата за настаняване на гости и възловите кръстовища, водещи към центъра на областния град.

Организаторите на фестивала „Сурва“ оповестиха, че се очаква над 10 хил. участници да станат част от програмата му. Маскарадните дефилета ще започнат утре и ще продължат в следващите два дни, за да могат всички желаещи да покажат традицията на своя регион пред многобройната публика. Утрешният ден ще бъде неучебен за учениците от община Перник.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини