Кметът на Радомир Кирил Стоев се срещна с министъра на околната среда и водите Юлиян Попов във връзка с водоснабдяването в общината

Кметът на Радомир Кирил Стоев се срещна с министъра на околната среда и водите (МОСВ) Юлиян Попов, съобщиха от общинския пресцентър. В хода на разговора двамата обсъдиха очакваното решение на МОСВ във връзка с водата на радомирци. Кметът заяви, че всички задължения от страна на ВиК-Перник са изпълнени и се очаква решението на министерството. Кирил Стоев добави, че предстои да започне работа по довеждащия водопровод от село Друган до Радомир, по който към момента има 70 процента загуби на питейна вода. Същите ще бъдат сведени до нула след приключване на ремонтните работи.

Кметът на Радомир разговаря с министъра и за предстоящите програми и проекти, които се очаква да стартират в края на тази и началото на следващата година.

„Община Радомир ще има един съвсем различен подход по отношение на политиките за отпадъците и опазване на околната среда. Програмите, които ще стартират, ще ни дадат възможност да подобрим информираността на гражданите за разделното събиране на отпадъците. Започваме разработване на проект, който е свързан с биоотпадъците, разделното събиране, подмяна на контейнерите, инсталации за компостиране. Разбира се, това е много дълъг процес на работа и няма как да стане за няколко месеца, нито наведнъж, но поетапно, вярвам, че ще постигнем желания резултат, а именно подобряване услугите за гражданите и по-чиста околна среда“, посочи Стоев.  

По време на разговора бе засегната и темата за регламентираното извозване и изхвърляне на строителните отпадъци. От МОСВ представиха добри практики от други общини, които чрез партньорски програми и публично-частни партньорства са разрешили проблема.

На срещата присъства и народният представител и заместник-председател на Народното събрание Никола Минчев, който заяви подкрепата си към новия кмет на Радомир, заявявайки, че е важно държавата и общините да работят заедно за подобряването на условията за живот на хората.

Припомняме, че през лятото на тази година десетки жители на Радомир излязоха на мирен протест пред сградата на общинската администрация в града, изразявайки недоволството си от зачестилите проблеми с водоснабдяването в определени части от града.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини