Велина Недева: Практичните и точни решения за Хасково ще доведат до подобряване на живота ни

    Практичните и точни решения за Хасково ще доведат до подобряване на редици сфери в града. Промяната трябва да настъпи, защото е единственият шанс за развитието на Хасково-за привличане на нови инвестиции, за подобряване стандарта на живот на хората. За това е категорична Велина Недева, която е кандидат за общински съветник под № 30 в листата на „Продължаваме промяната-Демократична България“.

    От години тя е в частния бизнес и създаването на работещ екип е за нея водещо начало за успех.

    На среща със собствениците на фирми и работещите в Източната индустриална зона на Хасково Велина Недева и съмишлениците й изложиха вижданията си за решаване на някои от проблемите в града.

    От 30 години развиваме бизнеса си тук, но промяна няма. Стотици хора работят в тази част от града. Всички кметове през годините са минали през тази част на града, обещават, но нищо не се направи за подобряване на инфраструктурата. Всъщност тази зона е много близко до центъра, но няма добра пътна връзка и така става труднодостъпна не само за хората, които си вадим хляба тук, но и за партньорите ни, за които сме почти неоткриваеми, коментира съпругът на Велина Недева -Веселин Недев.

    Между част от базите улиците са общински, преди време хората на бизнеса са се събрали и са ги асфалтирали сами. Споделиха някои от присъстващите на срещата.

    "Инфраструктурата е болката на града. Пенсионерите няма къде да се движат спокойно, родителите на няма как да заведат децата си безпроблемно до градината или училище. Всичко това е загуба на времеви ресурс за тези хора", посочи Велина Недева.

    Според нея, категорично трябва да има по-добър и с по-често разписание градски транспорт, да се осигури достъп до обществени превозни средства и в кварталите, където такива изобщо няма в момента. „Ако има удобен и редовен обществен транспорт, включително и до индустриалните зони около града, където работят стотици хора, то това ще е част от решението на проблема с тежкия автомобилен трафик в града, а с това е свързана и темата за усилията на всички нас да живеем в по-екологично чист град.“, коментира темата за автомобилния трафик Велина Недева.

    Според нея решенията за града трябва да бъдат практични и точни. „Моят опит е точно от практическа гледна точка, защото опитът ми през годините в частната сфера ме е научил да търся и да предлагам решения, да пробвам, ако не стане да се откажа бързо и да продължа и отново да пробвам, докато не намеря най-точното решение. Затова и смятам, че ще мога да бъда полезна в Общинския съвет на Хасково, ако вляза в него, защото ще бъда настоятелна към приоритетните проблеми, които са за всеки човек от Хасково“, добави кандидатката за общински съветник.

    В пътя й към търсене на решения за проблемите я подкрепиха инж. Лозко Лозев, областен координатор на „Продължаваме промяната“ , водачът на листата и вторият в нея на „Спаси Хасково“, които се явяват на местните избори с регистрацията на „Ние идваме“- Марин Райчев и арх.Валентин Маринов, както и други от кандидат-общинските съветници от формациите.

    Предстоят важни крачки в изграждането на по-добра ВиК инфраструктура в Хасково, но за да се случи това бъдещата управа на местната администрация, трябва да помага, а не да пречи, отбеляза  експертът по ВиК Лозко Лозев.

    Проблемът за улесняване достъпа до работните им места в Източната индустриална зона, на срещата работещите в тази част на града чуха, че има решение, което не изисква огромен финансов ресурс. И то се състои в изграждането на 25 -метров мост над югоизточната пътна връзка  до бившия"Югоплод". Разработката е на арх.Маринов.

    На срещата присъства и подкрепеният от широк кръг от формации за кмет на Хасково независим кандидат Николай Ставрев. "Когато работим с вяра, с чувство и най-вече с отношение към хората, можем да успеем в мисията да живеем в Хасково, и то да е място много по-приятно  за семействата ни. Времето си върви, никой не може да го спре. Но Хасково е някъде назад в това време. Сега е моментът да навием часовниците си и най-после те да започнат да отмерват правилното време за нас и нашия град", призова Николай Ставрев.
     

    Велина Недева е в съветническата листа на "ПП- ДБ" с номер 66 в бюлетината с преференция 130.

    Купуването и продаването на гласове са престъпления!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини