Изложба на Радослава Манова - Раде ще бъде открита в Художествената галерия в Перник

Изложбата „Песен за нашия остров“ на перничанката Радослава Манова - Раде ще бъде открита във вторник, 24 октомври, съобщи авторката във фейсбук страницата си. Експозицията е подредена в Художествена галерия - Перник.

„Моят творчески проект е композиция - шест картини с лирически текстове от Раде. В неговото начало стоят образите, които намират и своята словесна изява. „Оплетени“ Началата - Образ и Слово - изграждат общо художествено пространство, в което говорят по различни начини, но и взаимообразуват смисли, взаимопроникват и пренареждат, търсят общи символи и послания“, казва за проекта си тя.

Радослава Манова е родена на 18 ноември 1971 г. в Перник в семейството на лекар и финансист. Има афинитет към изобразителното изкуство още от дете. Завършва Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Член е на представителството на Съюза на българските художници в Перник.

До настоящия момент има реализирани четири свои самостоятелни изложби - живопис. Участвала е в национални и международни биеналета и общи изложби. Много от картините ѝ са в частни колекции у нас и в чужбина.

Художничката е убедена, че изкуството не трябва да е самоцел. Според нея то трябва да води към съпреживяване и искрен диалог за смисъла на живота, духовно усъвършенстване и единение между хората, утеха в бурите и горчивините на живота и времето.

Манова е позната на перничани и като бивш секретар на общинската администрация в града.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини