Милко Михалков и Веселин Георгиев бяха удостоени със званието почетен гражданин на Перник

Изображение 1 от 6

    Милко Михалков и Веселин Георгиев бяха удостоени със званието почетен гражданин на Перник.

    Това стана на тържествена сесия на Общинския съвет, която се проведе в сградата на Минната дирекция. След единодушното гласуване те получиха почетните знаци на Перник и заявиха, че наградата е признание за целия и екип и стотиците доброволци, които в продължение на девет дни търсиха малкия Сашко.
    Зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев поздрави общинските съветници и новите почетни граждани по повод Деня на града. „Казват, че да спасиш един детски живот е като да спасиш целия свят. Това е кауза лична, обществена, общочовешка. С нея живяхме, страдахме и се борихме цели девет дни, преди една година“, каза в обръщението от името на инж. Мирослав Стоицев – за кмет на община Перник, зам.-кметът Стефан Кръстев. Той добави, че спасението на Сашко е извадило на показ неподозирана обществена енергия. „Милко и Веско спасиха един детски живот. Върнаха усмивките, надеждите, мечтите. Заслужиха аплодисментите на цяла България. Заслужиха нашия поклон. А бащинските сълзи от радост бяха най-големия подарък за тях“, каза още Кръстев.
    В своето поздравление председателят на общинския съвет Денислав Захариев припомни, че само преди година едно дете обедини хиляди доброволци, служители на МВР, колеги от Столична община, планински спасители, БЧК и много други организации. „Девет дни надеждата не напусна нито един от тях. Всички виждахме надеждата и куража, че докато не го намерим, няма да спрем. Перник показа на цяла България как трябва да живеем -обединени, солидарни като едно истинско общество“, добави Захариев.
    Областният управител Людмил Веселинов поздрави новите почетни граждани и пожела перничани винаги да бъдат обединени и да допринасят за развитието на града.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини