Възстановява се реверсивното движение в района на „Княжево“ по първокласния път София – Перник, съобщиха от АПИ

Възстановява се реверсивното движение в района на „Княжево“ по първокласния път София – Перник, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). За облекчаване на трафика всеки работен ден от 6:00 до 10:00 часа ще се обособяват две ленти в посока София в участъка от местността Черния кос до Александров мост - от км 276+040 до км 277+610.

В отсечката при Владая - от км 278+567 до км 281+800, реверсивното движение се предвижда да бъде възстановено в края на октомври, когато се очаква да завърши укрепването на свлачището при 281-ви км на пътя София – Перник. То е част от проект „Превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа“ - Фаза 2, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020.

От АПИ поясняват, че ремонтните дейности край Владая са необходими и неотложни, за да се осигури безопасността на движението. Апелът към водачите е да карат внимателно, да спазват стриктно пътната сигнализация и въведените ограничения на скоростта.

Алтернативният маршрут на път I-1 София – Перник е по автомагистрала „Струма“ и третокласния път III-1801 Суходол - Мало Бучино - Голямо Бучино.

Припомняме, че реверсивното движение в двата участъка от пътя София – Перник бе временно преустановено през месец май поради започналите ремонтни дейности в два участъка от трасето на малко разстояние едно от друго – укрепването на свлачището и ремонт на трамвайния релсов път по бул. „Цар Борис III“ в кв. „Княжево“, изпълняван от Столичната община.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини