Георги Киряков: В Гълъбово хората са болни и редовно протестират заради мръсния въздух

„Старозагорският регион е замърсен заради нежеланието на държавата и на съответните фирми, които оперират на тези местаq да го приведат в някакви европейски норми. В Гълъбово редовно има протести заради мръсния въздух. Хората там са едни от най-болните в страната, но искат да си задържат тази работа и да останат там... Не виждам причина това правителство да съществува, освен битката срещу служебните кабинети и срещу президента Румен Радев”. Това заяви политологът Георги Киряков по NOVA NEWS по повод протестите на енергетиците срещу тенденцията за закриване на въглищните централи.

Според политолога Татяна Буруджиева още от дебата и референдума за АЕЦ „Белене”, беше ясно, че през 2020 г. трябва да има промени. „Има ясни ангажименти, поети при включването ни в ЕС. За толкова време не се направи нищо, за да се предостави алтернатива за цял един регион. Ако държавата е решила, трябва да има ясен начин какво ще се развива в този регион. Просто да се предложат едни пари, е обидно – хората искат да работят и да си хранят семействата”, каза Буруджиева.

За управляващата коалиция тя каза: „Не само, че не искат да се разберат, за да изглежда, че са временна сглобка, а и не казват какви политики ще правят заедно. Когато правиш политики заедно, няма как да не си коалиция.”.

Социологът Кольо Колев беше по-директен. „Животът на всеки е със затихващи функции, но никой не бърза да го затихне, а всеки гледа да го удължи. Всеки протест се отразява на политическата обстановка”, обясни той.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини