Библиотеката в Брезник получи дарение от 160 книги

Библиотеката към Народно читалище „Просвещение 1870 г.” в Брезник получи дарение от 160 книги, съобщиха за БТА от културната институция.

Дарението, включващо предимно българска и чуждестранна художествена литература, е направено от Галина Желязкова. Обработката на новите заглавия вече е започнала и те ще могат да бъдат заемани скоро от читателите.

Това е поредното дарение на книги, което получава библиотеката в Брезник. Преди дни друг благодетел е подарил над 40 съвременни издания.

БТА припомня, че през 2020 г. читалището в Брезник навърши 150 години от основаването си. Библиотеката към културната институция е най-голямата в общината и разполага със заемна, читалня, детски отдел и книгохранилище. В тях се съхраняват над 70 000 тома литература. Годишно библиотеката в Брезник обслужва около 400 читатели, по-голяма част от които са ученици, студенти и специалисти. Тя организира и провеждането на редица културни мероприятия - изложби във връзка с кръгли годишнини, срещи с писатели и краеведи, представяне на книги, драматизации на приказки, беседи с ученици и др.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини