Дивата Америка и Неопитомените големи езера по Viasat Nature

Впуснете се в диво пътешествие през САЩ и Канада с Viasat Nature това лято! Опознайте неопитомената красота и застрашените чудеса на този континент чрез множество премиери, включително „Аляска: една година сред дивата природа", „Неопитомените големи езера", „Прериите: скритата дива природа на Северна Америка" и още много. Всеки делничен ден в 21:00 часа от понеделник, 3 юли. 

От сряда, 5 юли, пък дебютира поредицата в три части „Неопитомените големи езера“. Знаменателен сериал, показващ за първи път естествената история на най-голямата сладководна екосистема на Земята - петте големи езера на Северна Америка. По Viasat Nature от 21:00 часа.

Неопитомените големи езера
Премиера от сряда 5 юли в 21:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Great Lakes Untamed
Година: 2022

 Знаменателен сериал, показващ за първи път естествената история на най-голямата сладководна екосистема на Земята - петте Големи езера на Северна Америка. От бреговете на Горното езеро до Ниагарския водопад животът на милиони същества е повлиян от Големите езера; в свят с недостиг на прясна вода, те са една от най-важните екосистеми на нашата планета и осигуряват една пета от световните пресни повърхностни води. Този сериал изследва жизненоважната роля на Големите езера, красотата и историята на тази непрекъснато развиваща се среда и странното и уникално поведение на животните, които са се адаптирали към нейните сурови зими и изключително непредсказуемите температурни промени през пролетта.

Рубрика: Дивата Америка
Всеки ден от понеделник до петък, от понеделник 3 юли в 21:00 ч.

Впуснете се в диво пътешествие през САЩ и Канада това лято; опознайте неопитомената красота и застрашените чудеса на този континент чрез множество премиери, включително „Аляска: една година сред дивата природа", „Неопитомените големи езера", „Прериите: скритата дива природа на Северна Америка" и още много. Изследваме огромните внушителни пейзажи, чудната дива природа, както и някои от опасностите, дебнещи под повърхността, като вулкани, промяна на климата и смъртоносни врагове. Нашите сериали и документални филми ще ви пренесат в сърцето на природните богатства на Северна Америка...

Канада: една година сред дивата природа
Премиера от понеделник 3 юли в 21:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Canada: A Year In The Wild
Година: 2018

Канада е втората по големина държава на Земята. Обширна, опасна и великолепна, това е земя на извисяващи се планини, безкрайни гори, необуздани реки, очарователни езера и вдъхващ благоговение замръзнал север. Животните трябва да са издръжливи, за да оцелеят тук, а в Канада са някои от най-издръжливите; трудолюбивите бобри са овладели контрола над нейните безбройни водни пътища, докато лосът, най-големият елен в света, живее в тъмни и страшни гори, където много малко други животни оцеляват. От полярните мечки - най-големите хищници на сушата - до малки жаби, които могат да оцелеят замръзнали през цялата зима, всяко животно тук има забележителна история за разказване.

Аляска: една година сред дивата природа
Премиера от вторник 4 юли в 21:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Alaska: A Year In The Wild
Година: 2017

Аляска е последната граница на Америка и най-голямата територия с дива природа - дом на половината ледници в света, най-високите планини в Америка и глетчери, които се простират до Северния полюс, тя е богата, разнообразна и враждебна. Четири епизода документират четирите сезона чрез живота на мечките гризли, белоглавите орли, бобрите и арктическите лисици; всички трябва да бъдат издръжливи и адаптивни, ако искат да оцелеят. Малък, но отдаден екип, снимащ диви животни, използва високоскоростни камери и записва скрити подробности от живота им, като дистанционната технология ни отвежда дълбоко в леговищата им; дронове, кранове и таймлапсове показват променящите се сезони и разкриват какво е необходимо, за да съществуваш сред този великолепен пейзаж.

Канада: оцеляване в дивия север
етвъртък 6 юли в 21:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Canada: Surviving The Wild North
Година: 2022

Канада е огромна държава, обхващаща почти десет милиона квадратни километра от Северна Америка. Тя има най-големите непокътнати гори на планетата, повече от два милиона езера и реки и най-дългата брегова линия на Земята. Тази дива и сурова земя е дом на някои от най-удивителните диви животни в света, включително полярни мечки, арктически лисици, крайбрежни вълци, канадски рисове, летящи катерици, големи сиви сови, карибу и гренландски тюлени. В този документален филм пътуваме от Арктика и тундрата до крайбрежието на Атлантическия и Тихия океан и из обширните бореални гори, за да покажем как животът успява да оцелее и как използването на възможностите през сезоните може да е разликата между живота и смъртта.

Прериите: скритата дива природа на Северна Америка
Петък 7 юли в 21:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Grasslands: North America's Hidden Wilderness
Година: 2022

Това е емоционално изследване на изненадващо див и малко познат пейзаж в сърцето на Северна Америка; документалният филм представя пейзажа по начин, който не сме виждали досега. Виждаме как дивите животни съжителстват мирно с различни хора - коренни жители, учени и животновъди - които работят на предната линия на уникални практики за опазване на околната среда и си партньорстват за спасяване на останалите прерии на Северна Америка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини