В Перник организират благотворителен търг с вещи на актьора Стефан Данаилов за лечението на 9-годишно дете

Благотворителен търг в помощ на дете от Перник ще се състои тази сряда в сградата на Минната дирекция. За това съобщиха от Областна администрация, с чиято подкрепа се провежда събитието.

Търгът е част от кампания за набирането на средства, необходими за лечението на 9-годишния Никола Ивайлов Ангелов от Перник. Той се организира от семейството на момчето. Предмет на благотворителния търг ще са лични вещи на актьорa Стефан Данаилов. Дарител на предметите е Росен Цанков - оператор и наследник на артиста. Те са изцяло предназначени за набирането на средства за лечение на Никола.

На търга ще присъстват известни актьори, ученици на Стефан Данаилов, които също ще дарят лични вещи за благородната кауза. Със своя картина в търга ще се включи и областният управител на област Перник - Людмил Веселинов. Водещи на събитието ще са Елизабет Методиева и Дарин Ангелов.

От края на миналия месец Никола е с диагноза „Остеосаркома феморис декстри“. Средствата за лечението на момчето са непосилни за семейството и близките му. Редица добротворци, институции и организации в област Перник вече се обединиха около каузата за набиране на дарения за излекуването на детето.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини