Лена Бориславова: Не говорим за коалиционно споразумение

Не говорим за коалиционно споразумение, говорим за механизъм, който да осигури спазване на поетите ангажименти при формирането на правителството, коментира пред журналисти Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ на въпрос при какви условия биха подписали коалиционно споразумение с ГЕРБ-СДС. 

Тя уточни, че не говорят за коалиционно споразумение, защото между "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС няма доверие и то не може да се преодолее по този начин. Искаме да има механизъм, с който да се ангажират парламентарните групи, за да може да има стабилни мнозинства, които да осигурят безпроблемна работа на кабинета за тези неща, за които вече сме постигнали съгласие, обясни Бориславова.  

Това, което много ясно заявихме в петък, е, че плаващи мнозинства за съдебна реформа и за управленска и обща законодателна програма не са допустими и представляват нарушение на принципите, при които това правителство беше подкрепено от групите на първите две политически сили, посочи тя по повод изявлението в петък на ПГ на ПП-ДБ. Бориславова коментира, че какво следва е предмет на разговори и ще влязат в такива още през тази седмица. 

„България трябва да има редовно правителство, но то трябва да има зад гърба си едно стабилно парламентарно мнозинство. В противен случай то става един параван, зад който ние няма да позволим да се крият плаващи мнозинства с участието на „Възраждане“ и ДПС, каквито бяха примерите от миналата седмица", заяви Бориславова на влизане в сградата на парламента, където се очаква среща за промени в Конституцията.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини