"Моят съпруг мюсюлманин" на HBO с премиера на Международния филмов фестивал в Трансилвания

Даниел, мъж, приел исляма, се жени за Лиз, млада румънка от родния му град. В търсене на щастие и мир новата двойка трябва да надделее над ограничаващите вярвания на всички, включително и над своите собствени.

Световната премиера на новия Max Original документален филм "Моят съпруг мюсюлманин" ще се състои в петък, 16 юни, на Международния филмов фестивал "Трансилвания" в Румъния.

"Винаги търсим уникални местни истории, които да разкажем на по-широка аудитория, и тази HBO продукция е чудесен пример за това. Лиз и Даниел документират живота си, борейки се със семейни проблеми, но също така и с начина на мислене, религията и културните различия. Документалният филм предлага интимен поглед към тяхната връзка и начините им да се борят срещу всички външни фактори, заради любовта си. Щастливи сме, че можем да споделяме и разказваме локални истории, с местни лица и местно значение, и с нетърпение очакваме да гледате "Моят съпруг мюсюлманин” тази есен в HBO Max.", споделя Ханка Кастелицова, вицепрезидент и изпълнителен продуцент “Документални филми”, Warner Bros. Discovery.

Даниел, млад мъж, приел исляма през 20-те си години, се жени за Лиз, свободолюбива млада жена от Клуж-Напока, родния му град в Румъния.

Очакванията им са безгранични. Даниел се надява Лиз да приеме неговата религия, а Лиз вярва, че Даниел ще я защитава и подкрепя психически и финансово. Скоро след сключването на брака увереността им е разрушена от антагонистичните им убеждения.

Хванати в капана на един объркан свят, Даниел и Лиз трябва да се борят един за друг и за връзката си, дори това да означава да изоставят старото си аз или да отдалечат някои хора от живота си.

"Филмът е изграден от проблясъци от първите 6 години на връзката ни, като документира най-големите трудности, с които трябваше да се справим. За нас този филм беше пътуване към зрелостта, мост между два свята, които не знаят твърде много един за друг. Това е начин, чрез който се опитах да обясня по-добре някои от решенията, които взех. Ако бих искал да отправя едно послание, което зрителите да запазят след гледането на документалния филм, то е, че винаги трябва да се опитваме да разберем по-добре близките си хора и да ги подкрепяме в предизвикателствата, пред които са изправени.", казва Даниел Барнути.

"Всяка любовна история има своите възходи и падения и от момента, в който се запознахме, та чак до днес, нашата определено имаше своите предизвикателства. Трябваше да се научим как да се справяме с различията си, с характерите си, с убежденията си, как да станем истински партньори и да се подкрепяме взаимно през всички трудности, които ни се изпречиха на пътя. Това беше дълго пътуване, в което документирахме някои от най-интимните си моменти - от дълбоки разговори до спорове, и се надявам, че нашата история ще разруши много бариери и митове.", допълва Лиз Барнути.

“Моят съпруг мюсюлманин” е оригинален документален филм на HBO Max. Той е продуциран през 2023 г. от Two Doc, HBO Max и Avanpost, с Даниел и Лиз Барнути като ко-продуценти. Заснет е в Румъния, Саудитска Арабия, Йордания и Катар.

Филмът "Моят съпруг мюсюлманин" ще бъде наличен в стрийминг платформата HBO Max тази есен.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини