Делегация от община Перник участва в тържественото съвместно заседание на Люблинския градски съвет и Младежкия градски съвет

Изображение 1 от 4

    Делегация от община Перник, водена от зам.-кмета Стефан Кръстев взе участие в тържественото съвместно заседание на Люблинския градски съвет и Младежкия градски съвет като част от честванията по повод домакинството на инициативата Европейската младежка столица - Люблин 2023. По време на срещата бе подписан и документ, наречен „Град на младежта - Декларация на Люблин“.
    На 2 и 3 юни полският град беше домакин на 18 чуждестранни делегации от партньорски и приятелски градове от цяла Европа. Делегациите посетиха и места, свързани с концепциите и начинанията на Европейска младежка столица, като младежкото пространство, наречено „Здравей!“. Гостите взеха участие и в празненствата „Нощ на културата“.
    Освен делегацията от Перник, Люблин беше посетен от чуждестранни представители от Украйна, Унгария, Германия, Молдова, Турция и Литва. Пернишките представители бяха единствените гости от българска страна.
    Градовете, които имат право да получат титлата Европейски младежки столици, дават модел за подражание на други общини в Европа с иновативни проекти. В тези градове в продължение на една година се провеждат културни, социални, политически и икономически събития с участието на млади хора. С титлата Европейска младежка столица се цели да се увеличи участието на младите хора в градския живот и процесите на вземане на решения в града.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини