Турските граждани и нашенци с двойно гражданство в областта ще могат да гласуват за изборите в Турция от 4 до 7 май

Турските граждани и нашенци с двойно гражданство в областта ще могат да гласуват в Генералното консулство на Република Турция в Пловдив от 4 до 7 май т.г.Това съобщиха за Кърджали бг вести от консулството.

  Отправихме запитване към дипломатическата мисия след серия от предизборни прояви на политически лидери и  представители на неправителствени организации в Кърджалийско.Читателите се интересуваха към кого е насочена тази агитация.Интересуваха се и къде ще се осъществи гласуването.Интересът е голям предвид големия брой наши изселници,които се завръщат по родните си места през пролетта за да изкарат лятото тук.

Турските граждани, чиято  адресна регистрация е в чужбина или са я прехвърлили до 2 април в чужбина,  идвайки в дипломатическите ни мисии ще могат да  гласуват в чужбина и на граничните ни пунктове , както е упоменато в медиите.  Накратко в Генералното ни консулство ще може да се гласува  между 4-7 май от 9.00 до 21. 00 часа.Това е официалното становище на дипломатическата мисия.

Тази седмица започна гласуването в чужбина за президентските и парламентарни избори в Турция, предават турските медии.

Турските избиратели зад граница  могат да упражнят правото си на глас на ГКПП-а и в чуждестранните дипломатически представителства от четвъртък – 27 април. 

Избирателни секции ще има в 75 държави.

По информация на държавната телевизия ТРТ процесът на гласуване на граничните пунктове ще приключи в 17:00 ч. на 14 май, а в чуждестранните представителства гласуването ще приключи на 9 май.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини