Детският отдел на библиотеката в Перник се включва в националния маратон на четенето „Походът на книгите“

Детският отдел към Регионалната библиотека „Светослав Минков“ в Перник се включва в националния маратон на четенето „Походът на книгите“, съобщиха от институцията. Той е посветен на 2 април - Международен ден на детската книга.

Интересни занимания за малките любители на писаното слово са предвидени през цялата седмица. Децата ще четат и участват в интересни занимания със състезателен характер.

Едно от тях, наречено „Кула от книги“, ще накара подрастващите да подредят азбучно прочетени от тях книги. Ученици ще търсят още интересни цитати и ще оставят свои послания за доброто в друго литературно предизвикателство „Градина на добротата“. Ще има още щафетно четене на детски книги от любими български автори. Специално за първокласниците ще бъде направена екскурзоводска обиколка, наречена „В Двореца на книгите“. Библиотекари от Перник ще гостуват и в няколко детски градини в града с инициативата „Слушайте ушички, работете ушички“.

Четиристотин ученици на различна възраст целогодишно посещават детския отдел и заемната читалня към Регионалната библиотека „Светослав Минков“. Оттам коментират, че към момента няма отлив на малки читатели.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини