10 начина да повишим коледното настроение

1. Изпечете коледни сладки за приятели и съседи. Всеки обича сладки! Лесен начин да накарате хората около себе си да се усмихнат е да им предложите вкусно лакомство.

Отделете няколко часа от натоварената си празнична програма и ги посветете на печенето на сладки. За да бъде заниманието наистина весело и празнични, включете и семейството, поканете и приятели и се забавлявайте заедно.

2. Заделяйте рестото си за благотворителни каузи. Когато празниците наближат, хората изведнъж се сещат за благотворителност.

Започват всякакви изяви за събиране на следства за нуждаещите се. За да почувствате наистина духа на Коледа, бъдете от помощ на другите катоотделяте понякога рестото си за такива каузи или се включите като доброволец.

3. Пейте коледни песни.

Нищо не създава такова празнично настроение като коледните песни. Те дават възможност да се включат всички членове на семейството и са източник на приятни емоции и много веселие.

4. Украсете къщата.

Сияещата в коледни лампички къща, красивата елха, коледните декорации създават уникално празнично настроение. За да усетите още повече коледния дух, изработете и сами коледна украса заедно със семейството си.

5. Дарете играчки за децата от домовете.

Научете децата си на удовлетворението от това да даряваш като ги помолите да преотстъпят една от по-новите си играчки на дете в нужда. Доставянето на радост на едно дете със сигурност ще донесе щастие и на вас и детето ви.

6. Дарете от времето и енергията си.

Като специален подарък, дарете част от времето си. Да помагате на другите е страхотен начин да донесете радост и да повишите коледното настроение. Много от благотворителните каузи се нуждаят от доброволци – така ще можете да бъдете от полза и на другите, и на себе си. Не забравяйте, че усмивките са заразни – чрез тях можете да разпространите празничното настроение.

7. Подарявайте малки подаръчета на тези, които ви обслужват.

Подарявайки от сърце малко подаръче на учителката на детето ви, на домашната помощница, на секретарката в офиса и на всички, които ви обслужват по някакъв начин ще им покаже, че цените това, което правят за вас и ще внесе коледно настроение.

8. Организирайте сами благотворителна акция.

С малко усилие и няколко надеждни приятели можете сами да организирате акция за събиране на храна, дрехи и други за нуждаещите се. Така ще бъдете от помощ, а това със сигурност ще ви накара да се почувствате добре.

9. Усмихвайте се и пожелавайте на хората „Весели празници” или „Весела Коледа”.

Може да звучи твърде просто, но най-добрият начин да напомните на хората, че е Коледа, че е празник, е да го кажете. Пожелавайте с усмивка на хората около вас „Весела Коледа” и „Весели празници”, това ще ги вдъхнови за последват примера ви и да носят със себе си коледния дух.

10. Обяснете на децата си значението и смисъла на Коледа.

Както се казва, децата са нашето бъдеще. Помогнете на вашите да израстнат като щедри и грижовни хора, като им обясните значението на Коледа и им покажетекрасотата на това да даряваш и да помагаш на другите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини