Задава се телефон с 2 SIM карти и от Nokia

През следващата година се очакват много подобрения в бюджения клас на компанията

По време на Capital Markets Day, провел се вчера, Nokia направи много коментари за бъдещата си стратегия, пишат от mobilebulgaria.com

Платформата S40 обаче продължава да заема важно място в плановете на компанията, тъй като тя ще задвижва най-масовите модели, които се продават и в най-големи обеми.

Вероятно за да отговори по-успешно на Samsung, които активно инвестират в бюджетния сегмент, Nokia, изглежда, ще обърне поглед към телефоните с 2 SIM карти.

По думи на Кай Ойстамо, вицепрезидент на подразделението за устройства в компанията, догодина ще видим интересни модели, базирани на платформата S40, като сред новите им възможности ще са QWERTY клавиатури, възможност за работа с 2 SIM карти и дори нов сензорен интерфейс.

Все неща, които досега липсваха от бюджетната серия на финландската компания.

Вярно, Nokia има два модела, базирани на S40 със сензорен дисплей, но те са предназначени изключително за китайските потребители.

В същото време Samsung залива пазара с евтини устройства като Corby и Star, които за управление разчитат изключително на сензорен интерфейс. Корейската компания предлага и достъпни телефони без операционна система с QWERTY клавиатура и такива с опция за работа с 2 SIM карти.

Източник: mobilebulgaria.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини