Община Перник иска да повиши таксите и услугите при ползването на спортни зали, съоръжения, хижи и басейни

Община Перник заяви намерение да повиши таксите и услугите при ползването на спортни зали, съоръжения, хижи и басейни, съобщиха от институцията. Досега перничани са плащали по 25 лв./час в спортните зали "Металург" и "Кракра" за игра на баскетбол и волейбол без изкуствено осветление и 30 лв./ч при наличие на такова. Заниманието вече ще им струва съответно 40 лв./час и 50 лв./час.

Отменя се възможността за индивидуално ползване на зала "Кракра" за игра на волейбол и баскетбол. Представителната зала "Борис Гюдеров" да приема на терена си спортни клубове, регистрирани извън територията на общината при тарифа 80 лв./час и 90 лв./час, в зависимост от наличие на изкуствено осветление, предвижда още проектът.

За  индивидуални спортове община Перник иска по 100 лв./час при продължителност на надпреварата до 6 часа и 80 лв./час при продължителност над 6 часа. За провеждане на състезания от националния спортен календар (колективни спортове) ще се плаща 200 лв. за среща, на ден - 500 лв. Петнадесет лева по-скъпо ще струва на перничани ползването на игрища с изкуствена настилка с площ до 1000 кв.м без изкуствено осветление (40 лв./час). Запазва се цената от 100 лв./час при подобни терени със същите условия и площ над 1000 кв.м. Екстрата изкуствено осветление вдига тарифата, съответно при игрища до 1000 кв.м на 50 лв./час и над 1000 кв.м 120 лв./ч. Предложението ще бъде обсъдено публично на 30 март.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини