Почина бременната жена от Бургас, болна от A (H1N1)

Почина бургазлийката, която повече от 20 дни бе лекувана в болницата от вируса А (H1N1). 36-годишната жена постъпи в болница с усложнения от вируса и пневмония. Тя бе бременна в 6-ти месец, но загуби плода си, предаде БТА.

Състоянието на починалата се влоши критично и тя бе поставена на командно дишане в отделението по реанимация. От болницата посочват, че причините за смъртта на жената са тежки увреждания, настъпили след заразяването й с опасния вирус. Той е опасен за всички хора с намален имунитет, сред които попадат и бременните, припомнят специалистите.

В реанимацията в събота е настанена и друга бременна жена, чието бебе е извадено оперативно. Бебето е живо и се наблюдава от лекарски екип. Състоянието на 32 -годишния мъж, който също е развил усложнения след зараза с грипния вирус, продължава да бъде критично. 

Тази сутрин почина и 32-годишният мъж, който бе приет в МБАЛ-Бургас с диагноза двустранна пневмония, развита вследствие на заразяването му с грипния вирус А (H1N1). Смъртта е настъпила вследствие на усложненията от болестта, съобщиха от болницата. 
Нови пациенти в много тежко състояние в болницата не са приемани. 

От началото на епидемията през отделенията са преминали няколко пациенти, развили пневмония вследствие на грипа, но излекувани успешно и вече изписани.

Освен навременната намеса на медиците, за успешното лечение е от изключително значение и индивидуалният имунитет на пациента, който в случая с 32-годишния пациент и починалата вчера 36-годишна жена е бил силно намален. 

Лекарите съветват пациентите да търсят медицинска помощ веднага, щом се почувстват неразположени и силно да ограничат контактите си с други хора, докато премине грипната епидемия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини