Депутат от парламентарната група на ПП поиска оставката на Вежди Рашидов

Бившият депутат от "Има такъв народ" Иво Атанасов, който вече е в парламентарната група на "Продължаваме промяната", поиска оставката на председателя на парламента Вежди Рашидов заради лошо управление на администрацията на Народното събрание. Повод за това стана назначаването на главен секретар на НС.

Атанасов обяви, че вчера от гражданското движение БОЕЦ са му връчили папка с документи, според които ГЕРБ "продължават със схемите и калинките", която е трябвало да бъде предадена на Рашидов. 

"Казаха ми, че в тази папка са събрани документи за лицето Стефания Караславова. Помолиха ме тази папка да ви я предам. Става дума за три одиторски доклада за закононарушения на това лице за договори за Велинград, ремонта на Партийния дом и т.н. И ако сте запознат със служебното досие на това лице, вариантите са два: или изпълнявате поръчки на Деси Атанасова и тя ръководи, или продължавате с калинките на ГЕРБ и схемите за злоупотреби", каза той.

„Смятах че след „кърджалийското чудо“ сме стигнали дъно. За Стефания Караславова има три одиторски доклада, взимала е ДМС по 20 000 лева и единственият критерий е вярност към ГЕРБ. Единственият изход е вашата оставка“, обяви Иво Атанасов от „Продължаваме промяната“ и връчи папката.

"Ще я запазя за вечни времена", отвърна му председателят.

Иво Атанасов заяви, че е разочарован от Рашидов като администратор, ако тези факти са верни: "Или сте подведен, или сте оставил Деси Атанасова да се вихри в администрацията", каза той и добави, че ще внесе искане за оставката на Рашидов. 

Депутатът от ГЕРБ Манoил Манев взе думата и обвини Атанасов, че иска да "взриви" пленарната зала, а към ПП отправи критики, че искат да бойкотират работата на Народното събрание.

"Без "Деси", "Деси" не е за вас. Г-н председател, моля предайте му, че когато пак смени партията на следващите избори, това няма да му помогне от тази трибуна. Не върви политиката да взривявате всяко Народно събрание", каза Манев на Иво Атанасов. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини