С нов туристически бранд и визия за развитие Радомир ще промотира скритите съкровища на общината

Изображение 1 от 2

    С нов туристически бранд и визия за развитие Радомир ще промотира скритите съкровища на общината
    На 25 октомври, ден преди града да отбележи своя празник, от 10.30 часа в младежкия културно-информационен център "Европа", община Радомир ще връчи първите сертификати за качество "Запазена марка Радомир“ за постижения в областта на културата, туризма и бизнеса, и ще представи визията за развитие на туризма на община Радомир и туристическия бранд на дестинацията. Празникът на града ще продължи и на следващия ден – Димитровден, с богата празнична програма за всички жители и гости на общината.
    Туризмът е сред най-бързо развиващите се отрасли на икономиката, както в световен, така и в национален мащаб. Една от целите при развитието на туризма в община Радомир ще бъде свързана именно с ползите за местните общности и ще наблегне на перспективни, специализирани видове туризъм, осигуряващи многообразие от преживявания на туристите.
    По инициатива на община Радомир беше проведено проучване и анализ на туристическия потенциал на региона и възможностите за развитие, като атрактивна туристическа дестинация. Проучването е осъществено от фирма „Креативо.ком“ ЕООД с екип в състав: д-р Десислава Алексова – ръководител на проекта и експерт по туризма, доц. Десислава Димитрова – експерт по етноботаника и храни и Вихра Огнянова – бранд мениджър и дизайнер, който разработи стратегия и план за развитие на туристическия продукт, регионална запазена марка за качество в туризма и цялостен туристически бранд на дестинацията.
    Развитието на туризма е свързано с подобряване на достъпността и функционирането на туристическите обекти на територията на общината, актуализиране културния календар на общината и съдържанието на традиционно честваните фестивали, както и дейности по съхраняване на природата, но също така туристическа интерпретация и осигуряване на условия за посрещане на туристите, така че община Радомир да бъде конкурентна на утвърдени близки туристически дестинации.
    Съвместната работа с мрежата на Slow Food носи изключителен потенциал в областта на кулинарния туризъм, подкрепя местни производители и популяризира местни хранителни продукти и специалитети като елемент на нематериалното наследство.
    Паралелно с обогатяването на туристическото предлагане, плановете на общината включват създаване на Туристически информационен център, който да осигурява информация на място за наличните туристически атракции, както и да започне да промотира туристическите възможности на общината чрез електронен маркетинг.
    Атрактивният туристически бранд е ключов инструмент за постигане на конкурентно предимство на дестинациите, привлича повече туристи и е силна подкрепа за местния бизнес.
    За туристически бранд Радомир разработихме шрифтово лого с отличителен графичен детайл, който замества буквата „О“, базиран на една от най-популярните природни забележителности в региона – дивият божур, който расте в защитената местност „Янковец“. Водещата идея беше логото да е четливо и абсолютно ясно да обозначава мястото, както и символът да носи изключително положителен заряд.
    Посланието „Радомир – скритите съкровища“ отразява напълно многообразието от малко известни културни и природни дадености в общината, провокира любопитство, любознателност и приключенски дух в туристите, като стимулира интерес към изследване на тази непопулярна туристическа дестинация.
    Стартира и инициативата за регионална запазена марка, за качество в туризма и в подкрепа на местния бизнес, в три основни направления – регионални продукти, културни институции и туристически атракции.
    Презентация с резултатите от проекта и тържествено връчване на сертификатите за качество на първите сертифицирани туристически обекти, културни институти и местни продукти, ще бъде извършено но 25 октомври (вторник) от 10.30 ч. в младежкия културно информационен център "Европа" в гр. Радомир.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини