Походи до малко посещавани върхове организира в четири дни Трънското туристическо дружество

Изкачвания до малко посещавани и почти неизвестни върхове (с изключение на връх Било) в четири поредни дни организира Трънското туристическо дружество (ТТД), съобщиха от организацията.

Първият поход е на 22 септември до връх Мали Руй. Началото на изкачването ще е в 10:00 от центъра на село Туроковци. Мали Руй (1370 м) е най-високият връх в източния дял на Руй планина и се издига над град Трън.

Втория ден програмата предвижда изкачване до първенеца на Еловишка планина – връх Плоча (1329 м). Отново стартът е в 10:00 ч., от село Горочевци.

Туристите ще се отбият и до върховете Голема Куровица и Мала Куровица. Разстоянието до връх Плоча от Горочевци е само 4 км, ще има достатъчно свободно време и за посещения на манастирите Пенкьовски и Леворечки. По-добре подготвените планинари ще имат възможност да изкачат и първенеца на Ерулска планина – Големи връх, до който има маркирана пътека, започваща от Горочевци.

На 24 септември ще бъде международното изкачване на връх Било с два начални пункта – в село Долна Мелна и в село Шипковица. На върха участниците в проявата ще се срещнат с туристите от Сурдулица и Босилеград. Началото от с. Долна Мелна ще е в 09:30 ч., а от Шипковица - в 10:00 часа.

На 25 септември желаещите ще изкачат връх Голема Рудина (1485 м) от село Слишовци. Разстоянието е само 4 км в посока, но със сериозна денивелация от близо 650 метра. Върхът предлага гледки към сръбското Краище, посочват от  ТТД.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини