Издирват бивш депутат от ДПС за източване на 5 милиона лева

Полицията издирва бившия депутат от ДПС Петър Ангелов и предполагаемия му съдружник Борислав Велинов заради обвинения в данъчни афери, съобщава "България днес", като се позовава на определение на Апелативния специализиран съд.

Съобщение за издирването не е публикувано.

От пресцентъра на МВР нито отрекоха, нито потвърдиха информацията пред OFFNews, но уточниха, че за да бъде обявен публично за издирване, близките му трябва да дадат изрично съгласие.

Обвинението към Петър Ангелов е за участие в престъпна група, източила близо 5 милиона лева данъци. Освен Велинов на подсъдимата скамейка с бившия депутат от ДПС са изправени Красимир Велинов и Нели Дойчева.

Делото срещу Ангелов и Велинов започва през 2014 г., докато двамата са в неизвестност, но после се разбира, че бившият депутат е в болница, а сподвижникът му - в чужбина, става ясно от определението на Апелативния специализиран съд.

По време на продължаващото 7 години дело умира един от съдебните заседатели и през октомври 2021 г. съдия Иво Хинов решава, че заради законовото изискване за несменяемост на състава се налага делото да започне отново. Месец по-късно се очаква процесът да започне с нови съдебни заседатели, но обвиняемият Петър Ангелов не се явява. През януари 2022 г. магистратите пак правят опит да започнат да разглеждат делото, но този път става ясно, че мандатът на един от заседателите е изтекъл, поради което са назначени двама други. А през март съдебното заседание отново се проваля заради неявяване на подсъдимия.

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    ПОТРЕСЕН
    1 0
    07:53, 12 юли 2022
    Пак съдебните хватки.от 2014 год.незавършени дела.резил.резил за тези подкупни магистрати. От пусто в празно докато изтече срокът.няма да има никога управия в тази страна докато не се изринат 90 процента от персонала на държавната администрация като цяло.

Още новини

Случаен виц

Последни новини