Форум за ранното детско развитие

Три регионални форума – в Кюстендил, Благоевград и Перник, посветени на темата за ранното детско развитие, организира сдружение ЛАРГО – Кюстендил. По време на форума ще бъдат представени статистически данни и аргументи от проучванията, които сдружението е направило през последните две години.

Темите на форума са две - осигуряване на равен достъп до здравни услуги за всяко дете и пренатална грижа за всяка бременна жена, независимо от здравно осигурителния ѝ статус и разкриване на интегрирани услуги и програми в подкрепа на изграждане на родителски капацитет за полагане на грижи за детето в най-ранна възраст.

„Целта ни е Наредба 26 да работи реално. Настояваме и за промяна в наредбата, която да осигури по-голям брой гинекологични прегледи за бременните жени и за разкриването на социални услуги за семейства с деца до 3 години“, каза председателят на сдружението Сашо Ковачев. От там твърдят, че е доказано, че инвестициите за децата от 0 до 3 години са с най-висока възвращаемост и предопределят на по-късен етап образователния успех и икономическата активност на всеки човек.

Форумът в Кюстендил ще се състои на 8 юли, от 10:30 часа, в хотел „Стримон“.

 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини