Кораб с 2500 тона метал от Азовстал отплава от Мариупол

Руски товарен кораб напусна днес пристанището на окупирания Мариупол с товар от прокат, откраднат от украински собственици, пише "Остров" позовавайки се на сепаратистки медии.

"Това е първият кораб, който тръгна на плаване от това морско пристанище с товари след освобождението на града... Товаренето започна преди дни. Прокатът се товареше с плаващ кран", се казва в информацията.

"Днес 2500 тона горещо валцуван лист напусна мариуполското пристанище, корабът се отправи към Ростов", уточни обема на откраднатия метали и посоката на транспортирането му Денис Пушилин, лидер на самопровъзгласилата се ДНР.

По-рано директорът на мариуполското пристанище Игор Барски съобщи, че окупаторите искат да откраднат метал на стойност 170 милиона долара от пристанището в Мариупол. Според него около 200 хиляди тона метал и чугун на стойност над 170 милиона долара са останали на територията на предприятието в началото на военните действия. Огромната част от тях принадлежи на компанията Метинвест на Ринат Ахметов. Преди пълномащабната инвазия на Руската федерация в Украйна тези продукти се подготвяха за износ в Италия и други страни.

Бизнесменът Ренат Ахметов съобщи, че подготвя дело срещу Руската федерация, оценявайки загубите на Металургичния комбинат "Илич" и "Азовстал" на поне 17-20 милиарда долара.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Малазанеца
    8 -2
    16:46, 31 май 2022
    Скапани путински грабители! Новата Златна орда.
  • 2
    Ца
    Цанова
    4 -4
    19:56, 31 май 2022
    Крадат и не им пука от международната общност. Руснаците са новите варвари на 21 век. А такива нашенски ибрици като К.Копейкин и Румен Радев ги наричат братя !
Последни новини