Засилен контрол по време на абитуриентските балове

Полицията и пожарната в Перник са предприели мерки за осигуряването на реда и безопасното протичане на абитуриентските балове, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Извършени са проверки на питейните и увеселителни заведения с оглед охраната и пропускателния режим, както и пожарната безопасност.

Със заповед на кмета на Перник е определена временна организация на движението, за придвижване на абитуриентите до мястото на празнуване. Зрелостниците ще бъдат пилотирани до влизането им в заведенията. Ще има засилено полицейско присъствие в районите на учебните заведения и местата, където традиционно се събират автомобили с абитуриенти, маршрутите на тяхното придвижване и обектите, в които ще се провеждат балове и тържества. Ще бъдат използвани всички технически средства за контрол на пътното движение и нарушителите ще бъдат санкционирани. Активният превантивен контрол ще бъде насочен към организираното придвижване на абитуриентите и придружаващите ги преди и след приключване на баловете в нощните часове.

От полицията призовават абитуриентите да проявяват повишено внимание и да не допускат рисково поведение.

 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини